Women in Tech Македонија во соработка со Impact Фондацијата со поддршка од Град Скопје организира oнлајн конференција за жени и девојки во технологија и претприемништво.

Датум: 14.05.2020 (четврток)
Времетраење: 17:00-21:00
Локација: Zoom

Регистрација на:
https://www.eventbrite.com/e/women-in-tech-webinar-tickets-104481358556?fbclid=IwAR0t9lQRVFLRlvRwXKF406OIky-aUWJvvojuZTTC9_AjLr12chzt0bsChk4

Оваа конференција има за цел да претстави жени лидери и девојки во технологија и преку интеракција сакаме да овозможиме простор нашите жени, девојки во технологија, лидери во ИТ индустријата да разменат мислења, да дискутираат за своите животни приказни и да споделат искуство кое понатаму ќе ги инспира сите останати на прагот за избор на своја кариера како и напредок на сите останати жени и девојки во технологија и промоција на инклузивност на работното место.

Што може да очекувате:
👩🏻‍💻 Интерактивни презентации од 8 инспиративни жени лидери претприемачи и девојки во технологија.
👩🏻‍💻 Како да си помогнеме себеси и меѓусебно со поддршка и активно вклучување во понатамошните настани.

Кој сè може да присуствува:
👩🏻‍💻 Секој што сака да слушне инспиративни приказни без разлика на полот, професијата или воздраста.


Преземено од Facebook

Остави коментар