GIT OPEN е промотивен и друштвен настан организиран од страна на Girls In Tech Macedonia, дел од светски распространетото Girls In Tech семејство, меѓународна непрофитна организација која ги охрабрува и поддржува жените од сите возрасти и групи да продолжат со развојот на технологијата и претприемништвото.

 

Настанот ќе се одржи на 06 ноември, во Бистро бар Бруклински со почеток во 20:00 часот.

 

Таму ќе можете да дознаете нешто повеќе за Girls in Tech Macedonia, да ја запознаете Г-ца Мади Шарма, која ќе зборува на темата „Биди промената која сакаш да ја видиш – без изговори“ во контекст на половата еднаквост во сферата на ИТ и СТЕМ . Мади е исклучителна жена, претприемник, меѓународен говорник, основач и претседател на MADI Group.  Ќе запознаете личности од технолошката индустрија и секторите кои се тесно поврзани со неа, но и други важни имиња. Ќе имате можност да ги запознаете лицата кои стојат зад GIT Macedonia, да ги разгледате моменталните активности во оваа гранка, да ги запознаете ги партнерите и поддржувачите, да ја дознаете визијата и мисијата на Girls in Tech во земјата и да научите нешто за програмата и активностите планирани за следните неколку месеци.

Искористете ја можноста да направите промена!

Важноста на овој настан се состои од потенцијалот од идни соработки кои настанот би можел да ги отвори со претставниците на ИТ бизнис секторот, непрофитниот и NGO секторот, како и владините институции и претставници на странски претставништва во земјата.

 

Повеќе за Girls in Tech ќе најдете на следниот линк.

Резервирајте го вашиот билет преку Eventbrite.

 

Остави коментар