CareerLaunch е саем за започнување на кариера во иновативните македонските tech и стартап компании.

Преку саемот за кариера сакаме да им овозможиме на индивидуалците да ја пронајдат својата работа од соништата, а МК стартап и tech компаниите да го унапредат својот тим со таленти кои ќе придонесат во реализацијата на идеите, иновативните проекти и нивниот целосен развој!

Без разлика дали си студент, вработен или фриленсер, CareerLaunch 2.0 е можност за сите кои бараат прилика за започнување на кариера во тимови и компании кадешто постои интензивна средина за учење, и се негува креативноста и иновативноста.

Програма:
Саем за кариера во иновативни tech и стартап компании
Дознај за можностите за кариера во заедницата на локални иноватори. Од компанија која е револуционер во образованието до компанија што работи со нови технологии.

Talks
Одбрани говорници ќе ги споделат своите практични совети за кариера. Говори кои вклучуваат приказни за tech и креативните можности во Македонија, како до работа во стартап, како може да се искористи талентот во фриленсерската професија и др.

Sharing of Knowledge
CareerLaunch е просторот каде самите компании го споделуваат свеоето знаење во нивната експертиза. Посетете ја училницата на CareerLaunch и научете од работилниците организирани од самите компании.

 

Место и датум
Настанот ќе се одржи во Петок (5-ти Мај) и Сабота (6-ти Мај) од 14:00 – 19:00 во Универзитетска библиотека “Св. Климент Охридски” – Скопје.

Настанот е бесплатен за посетители. Аплицирањето е задолжително.

Пријави се на https://goo.gl/forms/yPPSpetRrGhJkvXn1

The future of work is here!


Преземено од Facebook Events.

Остави коментар