Еднаш засекогаш разјасни ја дилемата што е UX, а што UI дизајн.

UX/UI дизајнот е една од најбараните професии за 2020. Нејзината популарност и фактот дека истата ќе предизвика побарувачката на UX/UI кадри допрва да расте нè предизвика да започнеме со создавање на професионалци кои ќе можат соодветно да одговорат на потребите на пазарот.

Ова секако подразбира и разбивање на еден од митовите поврзани со оваа професија. UX и UI дизајнерите вршат една иста работа.

Со цел да ги разјасниме сите дилеми на темата, го поканивме Gorgi Janevski- инструктор на Remote Академија за UX/UI со 10+ годишно искуство да одржи бесплатно online предавање и да ги сподели своите insights околу сè што е поврзано со UX/UI дизајнот.

Линк за регистрација: https://brainsterquiz.typeform.com/to/LWfCV8
Само регистрираните учесници ќе добијат пристап до предавањето.

11 мај (понеделник)
19:00-20:00 часот

Зошто да го следиш бесплатното предавање:
☑️ Ќе научиш конечно од прва рака која е разликата меѓу UX и UI
☑️ Ќе дознаеш како изледа еден работен ден на UX дизајнер во IT компанија
☑️ Ќе дознаеш кои технички алатки ти се потребни за да започнеш да работиш како UX/UI дизајнер
☑️ Од споделениот insight ќе дознаеш дали е ова професија за тебе

Биди онлајн ако:
☑️ Размислуваш да отпочнеш кариера во UX/UI
☑️ Веќе работиш како креативен професионалец
☑️ Емпатијата и иновативноста ти се јаки страни


Преземено од Facebook

Остави коментар